Elämännokka

Elämännokka on leirikeskus läntisellä Uudellamaalla Lohjan kunnassa, Sammatin kylässä. Sijainti lähes Enäjärven ympäröimänä takaa luonnonläheiset ja rauhalliset puitteet erilaisten leirien, retkien ja tapahtumien järjestämiselle. Yövyttäessä leirikeskusta vuokrataan asiakkaille täysihoidolla. Täysihoito sisältää ateriat, majoituksen, saunojen ja grillipaikkojen käytön. Päivätapahtumiin voidaan tilata erilaisia ateriakokonaisuuksia tai vaikka kokouskahvitus.

Elämännokan leirikeskuksen osoite on Elämännokantie 42, 09220 SAMMATTI.

Huomio! 1.1.2023 lähtien emme ota toistaiseksi vastaan uusia varauksia.

VARAAMINEN:

Varaustilanne -sivulta näkyy, milloin leirikeskus on jo varattu (päivät merkitty punaisella).Sivuston kautta ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä varausta, vaan se tehdään joko puhelimitse p. 0400 887378 tai sähköpostilla teija.kamb@gmail.com.

Sesonkiaikoina (toukokuu-elokuu) varaukset on hyvä tehdä hyvissä ajoin, viimeistään puoli vuotta ennen varausta. Myöhemmin voi kysellä vielä mahdollisia peruutusaikoja.

Kesäsesongin ajalta peruutusmaksu tulee maksaa jos leiri perutaan alle 2 kk ennen leiriä. Sesongin ulkopuolella peruutusmaksu maksetaan jos varaus perutaan alle 7 vrk ennen ajankohtaa. Peruutusmaksun suuruus on 10 % leirin oletetusta hinnasta.

VARAUSEHDOT:

Leirien tiedot / tilauksen sisältö on toimitettava sähköpostilla mielellään kahta viikkoa ennen varauksen alkamista (teija.kamb@gmail.com). Vielä viikkoa ennen voi tehdä tarkennuksia ja lisäyksiä, mutta sen jälkeen tulleita muutoksia ei välttämättä voida huomioida tilauksen toteuttamisessa ja laskutuksessa.

Tilaukseen tarvittavia tietoja ovat: Kokonaishenkilömäärä, tulo- ja lähtöajat, allergiat, erityistoiveet ja mahdollinen liinavaatteiden tarve. Erityisruokavalioiksi hyväksytään lääkärin toteamat allergiat, diabetes, laktoosi-intoleranssi, gluteeniton- ja kasvisruokavalio, sekä uskonnollisiin syihin perustuvat rajoitteet. Huomattavasti korkeimmista raaka-aine- ja valmistuskustannuksista johtuen vegaaniseen ruokavalioon lisätään hintaan + 30% / hlö.

Varausehdot toimittaa aina leirin järjestäjä, mielummin yhdellä postilla ja aina kirjallisestiv(+ mahdolliset muutokset viimeistään viikkoa ennen). Emme siis ota vatsaan leiriläisten yksittäin lähettämiä allergia yms. tietoja, eikä puhelimitse ilmoitettuja allergioita.

MAJOITUS:

Vanhempi majoitusrakennus on vuonna 1974 valmistunut hirsitalo, jossa on 7 kpl viiden hengen huonetta ja yksi kahden hengen huone, yhteiset wc- ja suihkutilat, sekä ruokasali / kokoontumistila. Kokoontumistilasta löytyy kokous- ja opetusvälineistöä: kannettava tietokone langattomalla laajakaistayhteydellä, videotykki ja flappitaulu. Muut opetusvälineet kuten kynät, tussit ja paperit, asiakkaat tuovat tullessaan.

Uudempi majoitusrakennus on vuonna 1992 valmistunut puutalo. Tässä rakennuksessa on 5 kahden hengen huonetta, yksi yhden hengen huone, yhteiset wc- ja suihkutilat, sähkösauna ja pieni keittiö asiakaskäyttöön. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, kahvinkeitin, astianpesukone, hella/ uuni ja mikro.

Kesäkäytössä on lisäksi kolme pientä aittaa.

Yhteensä rakennuksiin mahtuu n. 50 yöpyjää.

RUOKAILU:

Elämännokan ruoka- ja siivoushuollosta vastaa Kjell ja Jessica Kamb henkilökuntineen (Catering Kamb Oy).  Yhdistys ostaa ruokapalvelut ja on luovuttanut pääkeittiön yrityksen käyttöön. Ruoka on maukasta ja terveellistä perusruokaa ja myös toivomuksia pyritään toteuttamaan. Keittiö huomioi seuraavat erikoisruokavaliot: diabetes, laktoosi-intoleranssi, lääkärin toteamat allergiat, kasvisruoka ja gluteeniton ruokavalio ja uskonnollisiin syihin perustuvat rajoitteet. Kaikki tarjottava ruoka on vähälaktoosista. Allergioista ilmoittaminen krjallisesti pyydetyn aikataulun puitteissa on asiakkaan vastuulla.

Täysihoito sisältää seuraavat ateriat: aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Leirikeskuksen ohjeelliset ruoka-ajat: (liukumaa +- 0,5 tuntia leirien ohjelmasta riippuen)

8.30 aamiainen

12.00 lounas

14.00 päiväkahvi

16.30 päivällinen

18-21 välillä iltapala. Leiriläiset sekä laittavat esiin, että korjaavat pois oman aikataulun mukaan.

Leirien alustavat ruoka-aineallergiat, henkilömäärät ja aikataulut tulee ilmoittaa sähköpostitse kahta viikkoa ennen leirin alkua os. teija.kamb@gmail.com  Tietoja voidaan vielä päivittää viimeistään viikkoa ennen varausta. Tämän jälkeen ilmoitettuja tietoja ei välttämättä pystytä huomioimaan palveluissa eikä laskutuksessa.

SAUNAT ja RANNAT

Elämännokassa on kaksi saunaa. Sähkölämmitteinen sijaitsee uudemmassa majoitusrakennuksessa ja se lämpenee nappia painamalla noin puolessa tunnissa. Saunassa on kaksi suihkua ja löylyyn mahtuu kerrallaan n.5 ihmistä. Toinen sauna on perinteisesti puilla lämmitettävä (myös vesi lämmitetään padassa) ja sijaitsee rannalla. Rantasaunan ja pesuveden lämmitys on pääsääntöisesti saunojien vastuulla ja siihen saa tarvittaessa opastusta.  Rantasauna ei ole käytössä pakkaskautena, sillä tulovesipumppu tyhjennetään ja sammutetaan talveksi.

Elämännokassa on kaksi soutuvenettä ja pelastusliivejä jotka ovat vapaasti käytettävissä.  Rantasaunan puoleinen ranta on ihanteellinen uimaranta myös lapsille ja vanhuksille: pehmeä hiekkapohja joka jatkuu pitkään matalana. Niemen kärjessä on kiintea laavu niille jotka haluavat yöpyä erähenkisesti. Laavun lisäksi grillauspaikkoina toimivat kota, kaksi nuotiopaikkaa ja grillikatos.

TERVETULOA !