PUUKOULU – Pieni Kulttuuritalo

puukoulu_julki

Oulunkylän ensimmäinen suomenkielinen kansakoulu vuodelta 1925

Idyllinen vanha kansakoulu kulttuurin harrastajille ja ammattilaisille. Elämyksiä ja tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin.

  • Teatteripaja
  • Ateljee-tila
  • Tilojen vuokrausta: Kataja-salia voi vuokrata pieniin juhliin, tapahtumiin, koulutuksiin jne.
  • Pienryhmä- ja työpajatoimintaa
  • Tapahtumia: kirpputoreja, popup kahvila / ravintola, teemailtoja, taidenäyttelyitä, konsertteja, teatteriesityksiä jne.

Tiedustelut ja varaukset:

Teija p. 0400 887378 tai Minna p. 050 5389692

Oulunkylän vanhassa Puukoulussa, osoitteessa Teinintie 8,  puhaltavat uudet tuulet. Sen alakerta toimi Oulunkylän ala-asteen sivukouluna lähes tarkalleen 30 vuotta, kunnes koulutoiminta lokakuussa 2016 päättyi. Nyt tilassa on tehty kuntokartoitusta ja sen tulosten edellyttämää pientä pintaremonttia. Rakennus on terve kuin pukki ja sen uusi toiminta on jo pyörähtänyt käyntiin.

Puukoulun alakerrassa on neljä tilaa, jotka on nimtty puiden mukaan. Mänty-salissa toimii Draamaräätäleiden Teatteripaja ja Kulttuurietsivät hanke Minna Mäkisen luotsaamana. Koivu-sali toimii ateljeena neljälle taiteilijalle: Kuvataiteilijat Ulla Paasikallio ja Henna-Riikka Iivonen, korusuunnittelija Hanna Lantto, sekä vaatesuunnittelija Elisa Lyyrtö. Tilassa järjestetään myös taidekursseja. Entinen opettajainhuone on muuttunut Ossy ry:n Runko-toimitilaksi ja toimistoksi. Kaikkien talon käyttäjien yhteisinä tiloina toimivat iso keittiö, suuri keskisali Kataja ja saniteettitilat.

IMG_5895