Kesäakatemia

LASTEN KESÄAKATEMIA 2020

KORONA-TIEDOTE:

Ossy ry:n hallitus oli eilen (7.5.20) pidetyssä kokouksessaan todella vaikean päätöksen äärellä: toteutuuko Lasten Kesäakatemia erityisjärjestelyin, vain perutaanko koko toiminta tältä vuodelta korona-viruksen takia. Pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen tehtiin päätös jättää Lasten Kesäakatemia tältä kesältä väliin.

Vaikka tilanne tuntuu kurjalta, on päätös perusteltu. Maaliskuussa kun korona-virus rantautui keskelle Suomalaista arkea, tyrehtyi kaiken muun lisäksi myös Kesäakatemiaan ilmoittautuminen. Eikä se ole jatkunut muutamaa uutta ilmoittautumista enempää. Sen sijaan koronan aiheuttamia peruutuksia on tullut koko ajan. Nykyisillä ilmoittautumismäärillä vain alle 1/3 kursseista toteutuisi. Lisäksi näistä kursseista osa on ruuanlaittoon, leipomiseen ja muuhun keittiöhygieniaan liittyviä. Vaikka opetusministeriö ei vielä ole täsmentänyt mitä erityisjärjestelyjä esim. päiväleireiltä vaaditaan, ovat nyt jo julkisuuteen tulleet ohjeet sellaisia, joita on vaikea, lähes mahdoton, Kesäakatemia toiminnassa riittävässä määrin toteuttaa.

Todella pitkän kahden kuukauden epävarmuuden aikana olemme myös menettäneet osan kurssien ohjaajista. Osa perui tulonsa terveydellisiin syihin vedoten, osa oli hakeutunut muihin kesätöihin ko. aikana. Heidän korvaaminen uusilla ohjaajilla tässä vaiheessa olisi haastavaa sekin. Lisäksi korona-kevään aiheuttama taloudellinen sukellus vaikuttaa myös Ossy ry:n koko toimintaan ja talouteen. Edessä on lisää peruutuksia, säästöjä ja lomautuksia. Jo ennestään voittoa tavoittelematon Kesäakatemian toiminta olisi vajaana toteutettuna myös taloudellinen tappio.

Vaikka tilanne on nyt näin kurja ja aiheuttaa monelle perheelle kesäsuunnitelmien uudelleen järjestelyjä, toivomme kaikkien ymmärtävän, että Kesäakatemian siirtäminen seuraavaan kesään on kaikkien edun mukaista. Ensi vuonna sitten uudella innolla!

Ne perheet jotka ovat ehtineet maksaa kurssimaksun toimivat seuraavasti: Lähetä kuitti (tms.) maksusta + lapsen nimi ja kurssi (jos ei näy kuitissa) minulle osoitteeseen teija.kamb@gmail.com. Älä siis vastaa tähän viestiin, vaan lähetä uusi sposti. Kaikki jotka lähettävät kuitin 25.5. mennessä saavat maksun takaisin kesäkuun loppuun mennessä.

KIITOS YMMÄRRYKSESTÄNNE JA LÄMPÖISTÄ KESÄÄ! PIDETÄÄN ITSESTÄMME JA TOISISTAMME HUOLTA!