Elämännokka

Elämännokka on leirikeskus läntisellä Uudellamaalla Lohjan kunnassa, Sammatin kylässä. Sijainti nimen nokassa, Enäjärven ympäröimänä takaa luonnonläheiset ja rauhalliset puitteet erilaisten leirien järjestämiselle. Leirikeskusta vuokrataan asiakkaille täysihoidolla. Täysihoito sisältää ateriat, majoituksen, saunojen ja grillipaikkojen käytön.

Elämännokan leirikeskuksen osoite on Elämännokantie 42, 09220 SAMMATTI.

VARAAMINEN:

Leirikeskuksen varaaminen tapahtuu soittamalla p. 0400 887378. Varaustilanne -sivulta näkee, milloin leirikeskus on jo varattu.

Sesonkiaikoina (toukokuu-elokuu) varaukset on hyvä tehdä hyvissä ajoin, n. 0,5-1 vuosi ennen varausta.

Kesäsesongin leirien peruutusmaksu tulee maksaa jos leiri perutaan alle 1 kk ennen leiriä. Viikonloppuvarausten peruutusmaksu maksetaan jos varaus perutaan alle 7 vrk ennen ajankohtaa. Peruutusmaksun suuruus on 10 % leirin oletetusta hinnasta.

Varausehdot: Leirien tiedot / tilauksen siältö on toimitettava sähköpostilla kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista. Vielä viikkoa ennen voi tehdä tarkennuksia, mutta sen jälkeen tulleita muutoksia ei välttämättä voida huomioida tilauksen toteuttamisessa ja laskutuksessa. Tilaukseen tarvittavia tietoja ovat: kokonaishenkilömäärä, tulo- ja lähtoaika, allergiat, erityistoiveet ja mahdollinen liinavaatteiden tarve. Erityisruokavalioiksi hyväksytään lääkärin toteamat allergiat, diabetes, gluteeniton- ja kasvisruokavalio, sekä uskonnollisiin syihin perustuvat rajoitteet. (teija.kamb@gmail.com)

MAJOITUS:

Elämännokassa on kaksi majoitusrakennusta ja neljä kesäkäytössä olevaa aittaa. Vanhempi majoitusrakennus on vuonna 1974 valmistunut hirsitalo, jossa on 7 kpl viiden hengen huonetta ja yksi kahden hengen huone, yhteiset wc- ja suihkutilat, sekä ruokasali / kokoontumistila. Kokoontumistilasta löytyy kokous- ja opetusvälineistöä: kannettava tietokone langattomalla laajakaistayhteydellä, videotykki, elektroninen piirtoheitin ja flappitaulu. Muut opetusvälineet kuten kynät, tussit ja paperit, asiakkaat tuovat tullessaan.

Uudempi majoitusrakennus on vuonna 1992 valmistunut puutalo. Tässä rakennuksessa on 6 kahden hengen huonetta, yksi yhden hengen huone, yhteiset wc- ja suihkutilat, sähkösauna ja pieni keittiö asiakaskäyttöön. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, kahvinkeitin, pesukone, hella/ uuni ja mikro.

Yhteensä rakennuksiin mahtuu n. 50 yöpyjää.

RUOKAILU:

Elämännokan ruoka- ja siivoushuollosta vastaa Tomi Saarni Myös erikoisruokavaliot, joiksi lasketaan lääkärin toteamat allergiat, kasvisruokavalio, laktoositon ja uskonnollisiin syihin perustuvat rajoitteet. Kaikki tarjottava ruoka on vähä laktoosista. Allergioista ilmoittaminen krjallisesti pyydetyn aikataulun puitteissa on asiakkaan vastuulla.

Täysihoito sisältää seuraavat ateriat: aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Leirikeskuksessa noudatetaan pääsääntöisesti seuraavia ruoka-aikoja: (liukumaa +- 0,5 tuntia leirien ohjelmasta riippuen)

8.30 aamiainen

12.00 lounas

14.00 päiväkahvi

16.30 päivällinen

18-21 välillä iltapala, joka korjataan asiakkaiden toimesta viereiseen jääkaappiin ruokailun päätyttyä.

Leirien alustavat ruoka-aineallergiat, henkilömäärät ja aikataulut tulee ilmoittaa sähköpostitse kahta viikkoa ennen leirin alkua os. teija.kamb(ät)ossy.fi   Viimeistään viikkoa ennen leiriä tulee ilmoittaa lopulliset tiedot. Tämän jälkeen ilmoitettuja tietoja ei välttämättä pystytä huomioimaan palveluissa eikä laskutuksessa.

SAUNAT:

Elämännokassa on kaksi saunaa. Toinen on sähkölämmitteinen ja sijaitsee uudemmassa majoitusrakennuksessa. Toinen on perinteisesti puilla lämmitettävä (myös vesi lämmitetään padassa) ja sijaitsee rannalla. Rantasaunan käyttö talviaikana on rajoitettua. ja sen lämmittäminen on pääsääntöisesti saunojien vastuulla, mutta siihen saa tarvittaessa opastusta.

AKTIVITEETIT:

Elämännokka tarjoaa hyvät puitteet monenlaiseen ajanviettoon. Rannassa on kaksi soutuvenettä ja kanoottia, joilla voi käydä soutelemassa. Rantasaunan puoleinen ranta on ihanteellinen uimaranta lapsille ja vanhuksille: pehmeä hiekkapohja joka jatkuu pitkään matalana. Muilta rannoilta uimaan on mentävä reippaammin laiturin rappusilta. Leirikeskuksen alueella on rantalentopallokenttä, sulkapallokenttä ja pingispöytä. Välinevarastosta löytyy sekalainen kokoelma mailoja, palloja ja pelejä. Varminta on ottaa omat välineet mukaan, sillä yhteisiä välineitä käyttää kauden aikana monet ryhmät. Pihapiiriä ympäröivissä metsissä risteilee polkuja, joten erilaisten luontopolkujen järjestäminen onnistuu helposti. Niemenkärjessä on myös kiintea laavu niille jotka haluavat yöpyä erähenkisesti. Laavun lisäksi grillauspaikkoina toimivat kaksi nuotiopaikkaa, grillikatos ja kota.

TERVETULOA !