Elämännokka

Elämännokka on leirikeskus läntisellä Uudellamaalla Lohjan kunnassa, Sammatin kylässä. Sijainti nimen nokassa, Enäjärven ympäröimänä takaa luonnonläheiset ja rauhalliset puitteet erilaisten leirien, retkien ja tapahtumien järjestämiselle. Yövyttäessä leirikeskusta vuokrataan asiakkaille täysihoidolla.Täysihoito sisältää ateriat, majoituksen, saunojen ja grillipaikkojen käytön. Päivätapahtumiin voidaan tilata erilaisia ateriakokonaisuuksia tai vaikka kokouskahvitus.

Elämännokan leirikeskuksen osoite on Elämännokantie 42, 09220 SAMMATTI.

VARAAMINEN:

Leirikeskuksen varaaminen tapahtuu soittamalla p. 0400 887378. Varaustilanne -sivulta näkyy, milloin leirikeskus on jo varattu (päivät merkitty punaisella).

Sesonkiaikoina (toukokuu-elokuu) varaukset on hyvä tehdä hyvissä ajoin, n. 0,5-1 vuosi ennen varausta. Myöhemmin voi kysellä vielä mahdollisia peruutusaikoja.

Kesäsesongin ajalta peruutusmaksu tulee maksaa jos leiri perutaan alle 1 kk ennen leiriä. Viikonloppuvarausten peruutusmaksu maksetaan jos varaus perutaan alle 7 vrk ennen ajankohtaa. Peruutusmaksun suuruus on 10 % leirin oletetusta hinnasta.

VARAUSEHDOT:

Leirien tiedot / tilauksen siältö on toimitettava sähköpostilla kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista (teija.kamb@gmail.com). Vielä viikkoa ennen voi tehdä tarkennuksia, mutta sen jälkeen tulleita muutoksia ei välttämättä voida huomioida tilauksen toteuttamisessa ja laskutuksessa.

Tilaukseen tarvittavia tietoja ovat: kokonaishenkilömäärä, tulo- ja lähtoaika, allergiat, erityistoiveet ja mahdollinen liinavaatteiden tarve. Erityisruokavalioiksi hyväksytään lääkärin toteamat allergiat, diabetes, laktoosi-intoleranssi, gluteeniton- ja kasvisruokavalio, sekä uskonnollisiin syihin perustuvat rajoitteet. (teija.kamb@gmail.com). Varausehdot toimittaa aina leirin järjestäjä, mielummin yhdellä postilla (+ mahdolliset muutokset viimeistään viikkoa ennen). Emme siis ota vatsaan leiriläisten yksittäin lähettämiä allergia yms. tietoja, eikä puhelimitse ilmoitettuja allergioita.

MAJOITUS:

Vanhempi majoitusrakennus on vuonna 1974 valmistunut hirsitalo, jossa on 7 kpl viiden hengen huonetta ja yksi kahden hengen huone, yhteiset wc- ja suihkutilat, sekä ruokasali / kokoontumistila. Kokoontumistilasta löytyy kokous- ja opetusvälineistöä: kannettava tietokone langattomalla laajakaistayhteydellä, videotykki ja flappitaulu. Muut opetusvälineet kuten kynät, tussit ja paperit, asiakkaat tuovat tullessaan.

Uudempi majoitusrakennus on vuonna 1992 valmistunut puutalo. Tässä rakennuksessa on 5 kahden hengen huonetta, yksi yhden hengen huone, yhteiset wc- ja suihkutilat, sähkösauna ja pieni keittiö asiakaskäyttöön. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, kahvinkeitin, astianpesukone, hella/ uuni ja mikro.

Kesäkäytössä on lisäksi kolme pientä aittaa.

Yhteensä rakennuksiin mahtuu n. 50 yöpyjää.

RUOKAILU:

Elämännokan ruoka- ja siivoushuollosta vastaa Kjell ja Jessica Kamb henkilökuntansa kanssa (Catering Kamb Oy).  Yhdistys siis ostaa ko. palvelut ja on sovitusti luovuttanut pääkeittiön yrityksen käyttöön. Ruoka on maukasta ja terveellistä perusruokaa, myös toivomuksia pyritään toteuttamaan. Keittiö huomioi seuraavat erikoisruokavaliot: diabetes, laktoosi-intoleranssi, lääkärin toteamat allergiat, kasvisruoka ja gluteeniton ruokavalio ja uskonnollisiin syihin perustuvat rajoitteet. Kaikki tarjottava ruoka on vähä laktoosista. Allergioista ilmoittaminen krjallisesti pyydetyn aikataulun puitteissa on asiakkaan vastuulla.

Täysihoito sisältää seuraavat ateriat: aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Leirikeskuksen ohjeelliset ruoka-ajat: (liukumaa +- 0,5 tuntia leirien ohjelmasta riippuen)

8.30 aamiainen

12.00 lounas

14.00 päiväkahvi

16.30 päivällinen

18-21 välillä iltapala. Leiriläiset sekä laittavat esiin, että korjaavat pois oman aikataulun mukaan.

Leirien alustavat ruoka-aineallergiat, henkilömäärät ja aikataulut tulee ilmoittaa sähköpostitse kahta viikkoa ennen leirin alkua os. teija.kamb@gmail.com  Tietoja voidaan vielä päivittää viimeistään viikkoa ennen varausta. Tämän jälkeen ilmoitettuja tietoja ei välttämättä pystytä huomioimaan palveluissa eikä laskutuksessa.

SAUNAT:

Elämännokassa on kaksi saunaa. Sähkölämmitteinen sijaitsee uudemmassa majoitusrakennuksessa ja se lämpenee nappia painamalla noin puolessa tunnissa. Saunassa on kaksi suihkua ja löylyyn mahtuu kerrallaan n.5 ihmistä. Toinen sauna on perinteisesti puilla lämmitettävä (myös vesi lämmitetään padassa) ja sijaitsee rannalla. Rantasaunan ja pesuveden lämmitys on pääsääntöisesti saunojien vastuulla ja siihen saa tarvittaessa opastusta.  Rantasauna ei ole käytössä pakkaskautena, sillä tulovesipumppu tyhjennetään ja sammutetaan talveksi.

AKTIVITEETIT:

Rannassa on kaksi soutuvenettä joilla voi käydä soutelemassa. Rantasaunan puoleinen ranta on ihanteellinen uimaranta lapsille ja vanhuksille: pehmeä hiekkapohja joka jatkuu pitkään matalana. Muilta rannoilta uimaan on mentävä reippaammin laiturilta. Leirikeskuksen alueella on rantalentopallokenttä, sulkapallokenttä ja pingispöytä. Välinevarastosta löytyy sekalainen kokoelma mailoja, palloja ja pelejä. Varminta on ottaa omat välineet mukaan, sillä yhteisiä välineitä käyttää kauden aikana monet ryhmät. Pihapiiriä ympäröivissä metsissä risteilee polkuja, joten erilaisten luontopolkujen järjestäminen onnistuu helposti. Niemen kärjessä on myös kiintea laavu niille jotka haluavat yöpyä erähenkisesti. Laavun lisäksi grillauspaikkoina toimivat kaksi nuotiopaikkaa, grillikatos.

TERVETULOA !